Stond het bedrijf Nokia vroeger nog bekend om de leuke telefoons met een vaak een muzikaal randje. Het afgelopen jaar was het maar stil rondom Nokia. Was het bedrijf eerst een van de grotere marktleiders, is het bedrijf nu verslagen door Apple en Android. Het afgelopen jaar hebben we dan ook weinig tot niets van het bedrijf gehoord. In die tijd hebben er verschillende veranderingen plaats gevonden waaronder het aanstellen van een nieuwe CEO, Stephen Elop. Die ervoor zorgde dat de koers radicaal om werd gegooid. Het besturingssysteem Symbian werd aan de kant gezet en het bedrijf ging samen met Microsoft in zee. Normaal gesproken deed Nokia ongeveer anderhalf jaar over de productie van een lijn, nu was deze binnen zes weken ontwikkeld.
De nieuwe telefoon van Nokia, heet de Nokia Lumia. Het toestel heeft hetzelfde uiterlijk als de Nokia N9, maar heeft een vaste knop voor de camera. De telefoon zit stevig in elkaar en is solde, duurzaam en naadloos.  Tevens zitten alle knoppen aan de rechterkant. De telefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, cyaan en magenta. Bijzonder aan deze telefoon is het beeldscherm, wat gebruik maakt van een technologie die ClearBlack heet. Blijkbaar is het scherm een ervaring op zich .

Tevens heeft de samenwerking met Windows gezorgd voor handige applicaties. Tevens onderscheid het toestel zich door het gebruik van gratis voice- assisted navigatie wat zelfs in 3D mogelijk is. Daarnaast is het mogelijk om muziek te streamen. Wilt u ook graag een Nokia Lumia? Sluit dan nu een telefoon abonnement af bij uw favoriete provider. Wilt u het toestel liever los in de winkel kopen met een sim only abonnement. Kijk dan op internet voor de beste sim only deals.